Kategorier
Google nätneutralitet

Nätneutralitet

För några dagar sen skrev jag om Google och nätneutralitet här i bloggen. Nu har Anders Ekström skrivit en förtydligande artikel i Sydsvenskan som är läsvärd för den som undrar mer om frågan och just begreppet nätneutralitet. Jag saxar ett stycke som betonar frågans tyngd:


Nätneutraliteten är ingen liten sak för några enstaka teknikintresserade. Den är utan minsta överdrift en stor medborgerlig fråga. Eftersom många grundläggande funktioner – allt från polisanmälan till föräldraledighet till matinköp – i rasande fart gör sig beroende av internet skulle en skadeskjuten nätneutralitet faktiskt kunna bli förödande för stora delar av samhället.

Här hittar du Ekströms artikel.

Tobias Willstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.