Btj-häftet en "skitaffär"

Inte särskilt lönsamt alltså. ”- Det här är en skitaffär, säger VD:n Jonas Arvidsson. Lägg ner den kan man tycka. Men om vi gör det så står folkbiblioteken sig slätt. Hur ska du som bibliotekarie hålla reda på all utgivning? Det är ett kulturellt ansvar vi har.”
Frågan skickas härmed vidare till Bisbloggens läsekrets.
källa: Svensk bokhandel 2010/10
Mats Myrstener

2 svar till “Btj-häftet en "skitaffär"

  1. För min del blir det svårt eftersom häftet tar upp så mycket mer än den litteratur jag läser om på andra ställen, t.ex. Internet. Jag skulle missa mycket av framförallt barn- och fackboksutgivningen. Samtidigt kan jag tycka att det är mycket gammalt skit i häftet, många nya upplagor på inte ens två år gamla böcker osv.

  2. har skrivit till listornas försvar flera gånger både här i bloggen och på BIBLIST. de är helt enkelt nödvändiga för att biblioteken ska kunna ha en bredd i sitt urval. Givetvis kunde de bli mycket bättre , egentligen är det självklart att det skulle vara ett ansvar för förslagsvis KB att producera kommenterade listor till stöd för bibliotekens urvalsarbete, inte ska det hänga på ett privat vinstdrivande företag. Men hur lyckas ändra detta i dessa tider????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.