Huvudlöst

Precis som hos Alice i underlandet så kommer huvuden att rulla och beblandas med tjockoljan i den förstörda mexikanska golfen. Men blir det BP-chefens eller någon ur Obamas administration?
Håkan Arvidsson i SvD idag menar att USA:s skuld i ”riskprojektet” att borra olja på för djupt vatten är minst lika stor som BP:s. Men han tippar på att Svanbergs huvud sitter löst. Just för att politikerna i Washington inte vill erkänna sin egen skuld i katastrofen. Det är som Blå Tåget sjöng en gång i Staten och kapitalet: ”Den ena handen vet precis vad den andra gör.”
”Drevet jagar nu BP:s chefer och ägnar inte mycket tid åt att begrunda att det inte bara är inom [förtetags]ekonomin man är fixerad vid vinsten. Det är man också inom politiken och det gäller kanske i synnerhet den politik som bedrivs inom den demokratiska statens ramar”, skriver Arvidsson, universitetslektor med ett förflutet inom den marxistiska 68-vänstern.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.