Författarafton på Söder

Apropå bokhandlar så var jag och Annsofi på författarafton på Södermalms sista riktigt genuina bokhandel, Söderbokhandeln i Götgatsbacken. Lena Kallenberg, en av mina favoritförfattare, presenterade sin nya bok Södermorsor, som utspelar sig i Stockholm på slutet på 1970-talet, långt före ”lattemorsornas” tid.
Besök gärna denna genuina bokhandel, med böcker ända upp till taket, faktiskt påminnande om klassiska Shakespeare and company i Paris, där den legendariska föreståndaren Sylvia Beach lät publicera James Joyces Ulysses, 1922. Bokhandeln ligger fortfarande vid Notre Dame och har också regelbundna författaraftnar, mycket välbesökta.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.