Fängslade böcker

I Svensk bokhandel 11/2010 intervjuas också bibliotekarien på Kronobergshäktet i Stockholm, Maggi Stenström. Få bibliotekarier har nog ett så efterlängtat arbete, åtminstone från sina kunder. De som häktats med restriktioner får inte se vare sig TV, radio eller läsa tidningar, inte ens ha kontakt med anhöriga. Man får bara besök av prästen, och bibliotekarien.
Många av internerna säger att de inte skulle överleva utan sina böcker. Populära titlar är, inte helt oväntat, Kokain, Svensk maffia, Snabba cash, Jiddra inte. Men också författare som Tony Olsson och Mia Törnblom.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.