Många bäckar små …

Vid konserten i Sofia kyrka i Stockholm i söndags, en avtackningskonsert för en av kyrkans populäraste kyrkomusiker som gick i pension efter 37 år som körledare, så gavs kollekten på begäran till ”Den gode herdens skola” i Betlehem. Det är en skola för flickor, kristna och muslimer, som fått kyrkans stöd i många år. Den drivs av Svenska Jerusalemsföreningen och är helt beroende av frivilliga gåvor.
För tio år sedan var jag själv med Sofia kyrkokör i Jerusalem, då vi också besökte Betlehem, Jeriko och Västbanken. Då var läget ganska lugnt, och Jerusalem en delad stad i öst-väst, där judar och palestinier trots allt levde sida vid sida.
Sedan dess har läget blivit allt sämre. Därför är ”Den gode herdens skola” i ännu högre grad i behov av all hjälp man kan få. Söndagskvällens konsert gav en stor kollekt, från en praktiskt taget fullsatt kyrka.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.