Rädda regnskogen!

Apropå vår diskussion här på bloggen om filmen Avatar så råkade jag se en dokumentär på TV av filmaren Jacob Andrén i helgen, Jag köpte en regnskog. Man kan se filmen i SvT Play. 1990 köpte hans skolklass en bit regnskog i Mellanamerika, nu tjugo år senare åker han till Costa Rica för att se om den verkligen existerar. En resa som visar sig bli svårare än han föreställt sig.
Han intervjuar några entusiaster som på plats i Centralamerika samlar in pengar för att köpa små bitar av gammal regnskog, som i annat fall köps av de stora skogsbolagen och skövlas. När filmen går i repris, missa den inte! Hans slutsats blir att klassens insats faktiskt gjorde skillnad!
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.