Kategorier
riksdagsval skattepolitik Täby kommunbibliotek

Skattehöjning.nu

I Svenska dagbladet idag publicerar journalisten och debattören Mats Roslin en helsidesannons där han presenterar sina nya hemsida www.skattehöjning.nu. Han kallar det ”öppet brev till svenska folket”. Valkampanjen har börjat.
Inga skatteintäkter-ingen trygghet är budskapet. Han efterlyser gammal god traditionell socialdemokratisk skattepolitik. Gärna en progressiv skatt, som fanns en gång. En tredjedel av skatteintäkterna går till vård, skola och omsorg. Dra upp Sverige ur skattesänkarträsket, manar debattören.
Denna ”tabufråga” verkar också den rödgröna alliansen ha tagit till sig. Man hymlar inte längre om att vi inte måste höja skatterna. Det är bara borgerliga kommuner som Täby i Stockholm (Reinfeldts egen) där låga skatter prioriteras. Täby kommun har i stort sett privatiserat allt som går att privatisera, i egoismens och egennyttans namn. Men man använder sig gärna av den skattefinansierade sjukvården i andra kommuner när den lilla privata sjukstugan i Täby går på knäna. Liksom man naturligtvis använder stadsbiblioteket i Stockholm, men drar in på det egna biblioteket. Man vill alltså både inte ha, och ändå äta gott av skattekakan. En dubbelmoral som verkar kunna straffa sig i kommande val.
Gör Reinfeldt arbetslös – innan du själv blir det, läser jag på en SSU-affisch på vägen till jobbet. Det förefaller som om allt fler börjar komma till den insikten nu.
Mats Myrstener

4 svar på ”Skattehöjning.nu”

Du förstår inte att det är ironi! Det finns inte chans att vi kan eller bör gå tillbaka till socialdemokratiskt skattetryck. Hur kan man ens antyda att man vill det? Tror du inte människor tycker det är bra att få bestämma lite lite mer över sina egna pengar, över sin surt förvärvade slantar? Vi har världens högsta marginalskatt, utbildning och drivkraft straffar sig och talanger (som genererar många arbetstillfällen) flyr landet. Jag häpnar. Och, jag har varit i Täby. Det finns massor av alldeles utmärkta läkarmottagningar och de har ingen väntetid över huvudtaget.

Man häpnar över den borgerliga egoismen. Den gamla devisen "Sköt dig själv och skit i andra" är fortfarande lika aktuell. Låt de med pengar ha kvar sina surt förvärvade slantar i sina dyra villor och bostadsrätter och låt förorterna förfalla. Solidaritet och jämlikhet – ska det vara nåt?

Tack för ditt stöd. Den debatt min artikel har väckt gläder mig, den tyder på att det finns ett stort engagemang i skattefrågan, det inger hopp för framtiden! Oavsett vilken ståndpunkt man har är det viktigt att reflektera! Skatt är viktigt! Mvh Mats Roslin

Idag (2/5) läser jag i DN att "Mats Roslin" är en fejkad figur som Skattebetalarnas intresseförening hittat på. Synd, jag tyckte hans åsikter var helt OK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.