Kulturnatt i Stockholm

På lördag är det ”kulturnatt” i Stockholm. 95 olika programpunkter imponerar förvisso, men den stora kultursatsningen, ett nytt stadsbibliotek – av det blev det intet. Lördagens kulturnatt kostar inte staden någonting, det mesta arbetet som utförs är snarast ideellt. Man kan kanske säga att den icke-kommersiella kulturen är på väg tillbaka: från den offentliga sektorn, till den ideella sektorn, där man var en gång, på 1800-talet!
Nedskärningarna på biblioteksområdet fortsätter, på KB får t.ex. många sluta nu, personalen dras ner, samtidigt som KB får en massa nya uppgifter. Hur det går ihop förstår nog inte ens riksbibliotekarien själv.
Så nog är det ”kulturnatt” allt, inte minst i Stockholm, där den borgerliga alliansen gör allt för att skära ner på all kultur. Men reaktionen kan komma – nu leder återigen de rödgröna i opinionsmätningarna i Stockholm.
I morgon är det ”världsbokdag”. Det känns som något vi borde muntra upp oss med att fira. Själv kanske jag besöker Finlandsinstitutets bibliotek i Stockholm – 18.000 volymer stort! Öppet till 24.00 på lördag!
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.