Kategorier
Folkbildning gratisprincipen museer

Gratis på museer och bibliotek

Den borgerliga majoriteten slopade snabbt gratis inträde på museerna i Stockholm. Men nu verkar vinden vända, och flera museer ska återinföra gratis inträde, bl.a. Etnografiska museet i Stockholm och återinvigda Medeltidsmuseet. Även Världskulturmuseet i Göteborg har länge prövar gratis inträde.
Man kanske har sneglat på de svenska biblioteken, där gratisprincipen sedan länge är fastslagen? Trots attacker från moderata falanger verkar den också kunna rida ut stormen. För en demokratisk folkbildning är det en av grundstenarna, och det absolut bästa sättet att sprida nytta och nöje till andra grupper än de redan ”infor-
mationsstarka”.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.