Kategorier
jämställdhet offentlig sektor skattepolitik

Vinstmaximering och OS-curling

Jag läser i Metro att svenska försvaret (som väl också tillhör offentliga sektorn) vänt ett underskott till en vinst på 2,5 miljarder för 2009. Bra gjort Sten Tolgfors, som lagt ner, sålt, och avskedat för brinnande livet. Man kan undra var de pengarna försvinner någonstans nu? Det finns ju onekligen hål att stoppa i.
Posten vill inte vara sämre. Flera tusen ska avskedas, ändå går företaget med vinst.
Detaljhandeln gör stora vinster, men i avtalsrörelsen vill man ändå att de anställda ska ha oförändrade löner. Nu hotar strejkvarsel.
I SvD idag ger ekonomen Leif Petersén president Obama ett gott råd: du MÅSTE höja skatterna nu! USA har rekordlåga skatter efter Bush-åren, samtidigt som ekonomin går på tomgång.
Indien är däremot en ekonomi på uppåtgående läser jag, men inkomstklyftorna större än någonstans i övriga världen. Miljoner fattiga i Indien har inte fått det bättre. Man varnar nu för ökade oroligheter.
Dystra nyheter på lördagsmorgonen, som bara förmildrades av nyheterna om svenskt OS-guld i curling av fem fantastiska damer. Glädjande är dock att boken Jämlikhetsanden blivit en succé som debatteras allt mer i media. I SvD dissades den förstås av ledarredaktionen, men svar kom prompt från författarna, som vederlägger kritiken på varje punkt. Det vetenskapliga materialet i boken är överväldigande. Och nu verkar vädret bli mildare också.
Mats Myrstener

Ett svar på ”Vinstmaximering och OS-curling”

När jag läste om det här inlägget slog det mig att det i Indien, enligt vad jag hört, pågått en inbördeskrig i Väst-Bengalen under många år, helt nedtystat i media. Jan Myrdal lär har varit där nu och fotvandrat! Han skriver på en bok om upproret, i ett område stort som hela Benelux.Boken "Jämlikhetsanden" har förtigits av media, men kommer nu att användas av Vänsterpartiet i valkampanjen. Läs den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.