(S) vill erkänna Västsahara

(S) lovade i utrikespolitiska debatten igår att om man vinner valet i höst, ska man erkänna Västsahara som stat. Området är idag ockuperat av Marocko. BiS arbetar f.n. med insamling till böcker och bibliotek i Västsahara tillsammans med författarinnan Monica Zak, se tidigare och kommande artiklar i tidskriften bis samt på hemsidan.
Sedan Spanien lämnade sin forna koloni 1975 har befolkningen i Västsahara slagits för sin självständighet medan den marockanska regimen sett området som en del av sitt land. Polisarioregeringen är erkänd av 75 stater, däribland ett 30-tal afrikanska länder.
Mats Myrstener

Ett svar till “(S) vill erkänna Västsahara

  1. här är en länk till vad det handlar om:http://www.bubisher.com/Om man inte kan spanska så kan iaf kolla filmerna så får man idé.Det finns också en FAcebook-grupp om man är intresserad:http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/SAHARA-BUBISHER/223312960650?ref=ts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.