Sopor och samhällsnytta

Som om det inte vore nog så drabbas den borgerliga majoriteten i Stockholm snart också av en sopstrejk. Läser idag i Metro att en sophämtare i Stockholm kan tjäna 35.000 kronor före skatt. Det är dom väl unt, som vi sa hemma, men man kan ändå inte låta bli att fundera.
Om den upplevda samhällsnyttan mäts i lönekuvertet, då är det väl ganska illa för oss på biblioteket? Kan det bero på den dåliga strejkbenägenheten? Sjukvårdspersonal har svårt med strejkhotet, poliser likaså, eftersom arbetsgivaren då bara går till domstol som dömer strejken som samhällsfarlig. Men om sopgubbarna strejkar då tar det hus i helvete.
Och om bibliotekspersonalen skulle strejka, vem skulle då bry sig, förutom våra trogna besökare? Inte politikerna i varje fall. Men det kanske vore ett bra sätt att visa sitt missnöje på, iallafall? Snart är det ju val.
(F.ö. läser jag sedan att en gammal maya-spådom säger att jorden ska gå under 2012. Så då kanske det inte spelar någon roll iallafall.)
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.