Kategorier
anarkism boktips Kapsylen

Boken om Kapsylen

En annan förening som firar jubileum är kulturhuset Kapsylen på Södermalm i Stockholm, vackert dokumenterat i Boken om Kapsylen : 30 år av kamp, kultur och kärlek i ett rött tegelhus. Huset, ett gammalt bryggeri på Tjärhovsgatan köptes av föreningen 1978. Det har fungerat som ungdomsgård, festlokal, café, kulturverkstad, hem för konstnärer, musiker av alla schatteringar t.ex. punkrockare, och inte minst politiska grupper,som anarkister, djurrättsaktivister och militanta feminister. Detta har föranlett polisen att flera gånger göra brutala razzior i huset
Boken är synnerligen rikt illustrerad, och har bidrag av Ella Lemhagen, Varis Bokander, Kärsti Stiege, Marika Lagercrantz, Kajsa Grytt, Stig Vig, Stefan Sundström, Magnus Carlsson och Nina Lekander m.fl.
Apropå ämnesordet ”anarkism”. Gå in på http://www.arbark.se/
och sök i katalogen ”Kata” på flera boktips !
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.