Panta rhei

Läste i socialdemokratiska tidningen Folket i Eskilstuna (19/12) ett uttalande av ordförande i kultur- och fritidsförvaltningen där, Mona Kanaan (S). ”Det är inte politiker och tjänstemän som ska bestämma vad som ska ingå i utbudet [på biblioteket], det ska bestämmas i samråd med människor i områdena.”
Man kan tolka uttalandet hur man vill, men nog är det en tydlig släng åt bibliotekariens rätt att välja vad som ska köpas in till biblioteket?
Många yrkesroller är stadda i stark förändring just nu, bibliotekarierollen inte minst. Vissa säger si, andra säger så, och i alla kommuner vill man försöka driva verksamheten med så få bibliotekarier som möjligt. Om debatten bådar gott eller dåligt inför det nya året är svårt att säga. Men det är nog inte bara Trollhättanbor som har anledning att se dystert på vad som komma skall.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.