Bibliotek R’ Us

I gårdagens Metro kunde man läsa om nystartade leksaksbibliotek – sk. Retoys. Här ska barn kunna leka med begagnade leksaker och även kunna låna hem dem helt gratis. Jag tycker det verkar vara en fantastisk idé som väl stämmer överens med tanken på biblioteket som en allmänning. Den överlappar även diskussionerna här på bloggen om TV-spelens existens på våra folkbibliotek. Som jag tidigare sagt vill jag se offensiva och utåtriktade bibliotek som har litteraturen som bas men där även andra kulturella uttrycksformer får utrymme. Varför inte leksaker? Ju mer man kan motverka klassamhällets orättvisor desto bättre! Åt var och en efter behov borde vara vår ledstjärna framför andra.

Tänk att låna hem en hög med Mamma Mu och Kråkan-böcker till sitt barn tillsammans med en rolig leksak och ett TV-spel! Vilken svindlande tanke!

Kristian Schultz

One response to “Bibliotek R’ Us

  1. På 1970-talet fanns det "artotek", t.ex. på sjukhusen, där man fick låna bildkonst, tavlor, grafik. Undrar hur många artotek som finns kvar idag?Din tanke är intressant. Redan böckerna på ett bibliotek är ju faktiskt både retro och begagnade.Mats M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.