Personallöst bibliotek i Veberöd

Det personallösa (eller ”obemannade”, om det nu låter bättre) biblioteket har introducerats i Lundakommunen Veberöd. (Och jag har gjort mitt första framträdande någonsin i TV.) Biblioteket hålls öppet efter stängningsdags för låntagare med lånekortet som passersedel (eller fingeravtryck). Åldersgränsen är 18 år, vilket i sig är diskriminerande. Problemet med övervakningskamerorna verkar vara löst.
Jag tror fortfarande inte på lösningen med att ha öppet utan personal. Det löser inga problem, det bara förlänger dom. Risken är dessutom att lösningen med obemannade bibliotek blir permanent, vi ser redan andra kommuner haka på den billiga trenden.
På sikt blir det en folkbibliotekens museala gravkammare man bygger.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.