Kategorier
skattepolitik

Persson gillade också höga skatter

Jag läser i Göran Perssons bok Den som är satt i skuld är icke fri, att han tycker att femtio procent i skatt är rimligt. Varför? Han hänvisar till förre fp-partiledaren Bengt Westerberg som också gillade skatter. Han menade att om man utgår från att vi lever i åttio år, så ägnar vi ungefär fyrtio av dessa år till förvärvsarbeta och betala skatt. De resterande fyrtio åren är vi beroende av samhällets stöd och skatter. Vi betalar alltså i princip åt oss själva. Alltså: Femtio procent! Och utan skatter, ingen offentlig sektor och inga folkbibliotek. Såvida vi inte vill gå tillbaka till 1800-talet när folkbiblioteken drevs helt kommersiellt, eller ideellt av folkrörelserna och kyrkan. Det är bara att välja.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.