Dåligt, Liljeroth!

Den statliga folkbildningens tre gamla ”R”, Rikskonserter, Riksteatern och Riksutställningar, råkar illa ut i den nya kulturpropositionen. Den första läggs ner helt, och de båda andra får starkt nedskurna bidrag. Pengarna delas istället ut regionsvis.
Resultatet torde bli både ojämlikt och orättvist. Vi känner ju den ojämna standarden från skol- och biblioteksvärlden. För några år sedan slog man larm vid kulturinstitutionen Ajtte i Jokkmokk, för där hade politikerna lagt de pengar som biblioteket skulle ha på helt andra saker. Bidragen borde istället delas ut av staten och öronmärkas.
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s