Kategorier
miljöfrågor

Övertidsavgifter

Biltullar, trängselavgift eller vad det nu kallas påstås vara till för att minska biltrafiken i centrum, nu i Stockholm och enligt planerna så småningom även i Göteborg. Men det är precis lika dubbelmoraliskt som bibliotekens övertidsavgifter, som sägs vara till för att böckerna ska cirkulera, samtidigt som man balanserar bugeten med en förväntad inkomst. Om alla lämnade i tid så skulle det bli minus i bokslutet eller ett litet extra sparbeting.
På samma sätt tänker man sig att trängselavgifterna ska bekosta nya vägbyggen, ju mer det körs i centrum, ju mer vägar byggs. På så sätt blir tränselavgiften den verkliga övertidsavgiften, en finansiering av klotets fortsatta färd mot undergång, nu när vi redan lever på övertid vad gäller miljöförstörelsen.
Färdigkört eller kört, det är frågan?

Ingrid Atlestam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.