Kategorier
informationsfrihet Piratpartiet yttrandefrihet

BiS och piraterna

På DN debatt i dag 13 aug skriver Piratpartiets ledare Rick Falkvinge att Piratpartiet ska ställa upp i landstings och kommunalval för att driva informationspolitiska frågor. Mycket av det han för fram är helt i linje med BiS syn vad gäller biblioteken och yttrandefrihet och tillgången till information. Biblioteken nämns också i inlägget men då gäller det negativa erfarenheter. BiS krav på att bibliotekssekretessen ska gälla även användandet av bibliotekets datorer känns än mer angeläget!
De frågor Piratpartiet driver är mycket angelägna för biblioteken och borde toppa biblioteksdebatten. Piratpartiet lyfter fram problemen, men lösningarna tål att diskuteras, så gör det!

Ingrid Atlestam

3 svar på ”BiS och piraterna”

Jo,men Falkvinge kanske inte ännu har hunnit fundera så mycket på bibliotekens roll i informationssamhället. För övrigt har också jag gått och blivt piratpatist och skall som sådan ställa upp som kandidat i kommunalvalen i min hemstad (fr o m 2010-) Lovisa den 25 oktober. Mer om detta i min blogg http://blogi.kaapeli.fi/bookFör övrigt: hoppas vi ses på Puiblic Lending RFight-seminariet i Milano i samband med IFLA-konferensen 23-28 augusti. PLR-seminariet hålls 27 augusti. Inbjudan och broschyr finner du där:http://www.kaapeli.fi/book/IFLA_volantino.pdfoch mitt mobilnr är +358445511324 ifall du vill kontakta mig därom eller annars. Ci vediamo, Mikael

Jo,men Falkvinge kanske inte ännu har hunnit fundera så mycket på bibliotekens roll i informationssamhället. För övrigt har också jag gått och blivt piratpatist och skall som sådan ställa upp som kandidat i kommunalvalen i min hemstad (fr o m 2010-) Lovisa den 25 oktober. Mer om detta i min blogg http://blogi.kaapeli.fi/bookFör övrigt: hoppas vi ses på Public Lending Right-seminariet i Milano i samband med IFLA-konferensen 23-28 augusti. PLR-seminariet hålls 27 augusti. Inbjudan och broschyr finner du där:http://www.kaapeli.fi/book/IFLA_volantino.pdfoch mitt mobilnr är +358445511324 ifall du vill kontakta mig därom eller annars. Ci vediamo, Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.