Kategorier
rättvisa

Röda bär eller blå dunster

Skördetid, trädgården är full av röda rosor, jordgubbar, hallon, smultron, rädisor och körsbär just nu. Resten är grönt i olika nyanser, somligt nyttigt och ätbart annat bara vackert och doftrikt.
När blir vår stora gemensamma odling lika rödgrön? Där tycks nu blåklinten bre ut sig och tillväxt är vad som gäller till varje pris, helst utan både plan och syfte. Det som redan har både vatten, sol och näring får mer och resten blir öken med blå dunster som enda tillskott.
Vad gör då det kundvänliga biblioteket, jo frossar i all trädgårdsporr, skyltar med gördetsjälvpysselterapikokfilmskivabok och sjunger God save the queen medan den offentliga sektorn förvandlas till på sin höjd en lite räddningsflotte för dem som inte startat eget för livets alla eventualiteter.
Vad gör det rättvisa biblioteket, jo satsar på alternativ nyhetsförmedling, lyfter fram media som ger fakta, underlag, analyser och åsikter om läget lokalglobalt, som visar hur allt hänger ihop, vad som bör göras, provocerar, aktiverar, är en mötesplats för medborgare och motborgare.
Visst kan världen bli god som en tallrik jordgubbar och biblioteken kan vara förändringens jordemor, en bland många goda krafter!

Ingrid Atlestam med munnen full av smultron

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.