Kategorier
bokhandel boktips

Slum i film och i verkligheten

Den Oscarsbelönade indiska filmen Slumdog millionaire sätter iallafall fingret på en öm punkt: de enorma slumstäder som växer upp runt om i världen idag. Fenomenet verkar närmast allmänt accepterat, som en ofrånkomlig del av det moderna samhället.
Ett boktips i det sammanhanget: Mike Davies, amerikansk journalist, Slum – världens storstäder som skriver om dessa varbölder, där knarkhandel, sjukdomar och kriminalitet frodas som ogräs.
Hela fenomenet är värt ett eget folkbildningsprojekt, men det känns som att våra ansvariga politiker inte är så intresserade. Vad har vi en elefant-organisation som EU till för, om inte för den här typen av livsavgörande frågor?
Gick i dag på bokhandelsrond på Södermalm i Stockholm. Denna jättestadsdel har bara två säger två riktiga bokhandlar kvar: en i Götgatsbacken, och en nystartad Akademibokhandel i ”Skatteskrapan” längre ner på Götgatan. Letade efter Sonja Åkessons dikter till Märta, men de var helt slut på bägge ställena. Som vanligt blir det väl att gå till biblioteket då …
Mats Myrstener

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.