BiS snart fyrtio år i vänsterfil

I sin självbigrafi om 68-vänstern ”Vi som visste allt” skriver HåkanArvidsson mycket uppskattande om den mångspråkige kosmopoliten Olaf Berggren, om hans insatser som talare och tolk i studentvänsterns Lund.

Olaf gick sedan biblioteksskolan 69-70 och var en av de mest framträdande och drivande personerna i den då helt nystartade föreningen BiS, ett engagemang som fortsatte under Olafs tid som bibliotekschef i Nybro. Hans bisartiklar om bibliotekens avsaknad av service för invandrare och hans arbete med att få tillstånd en sådan verksamhet kom att ha stor betydelse för biblioteksutvecklingen i Sverige.

Mer om Olaf och andra gamla bisaktivister kommer att finnas att läsa i föreningens jubileumsbok som kommer 2009.
Ingrid Atlestam