Kategorier
Uncategorized

Vem finns bakom siffrorna?

I den danska Bibliotekspressen nr 4, 2008 beskrivs metoden Personas. Det är ett sätt att se människorna bakom det slentrianmässiga kategoriserandet, som man lätt gör när det handlar om bibliotekets ”målgrupper”.
Utifrån tillgänglig statistik, erfarenhet och social fantasi skapar man sig ett litet persongalleri av biblioteksbrukare, som man sedan har i åtanke då man utformar biblioteksverksamheten. Verkar spännande, läs mer på http://www.roskildebib.dk/ sök på personas så blir det fullträff med en gång!
Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.